Дизайнерката Стойка Бождерменова и Женя Гайтанджиева в арт къща ЛаМалена.
Дизайнерката Стойка Бождерменова и Женя Гайтанджиева в арт къща ЛаМалена. / Снимка: Дарик Бургас
Романтика, подправена с щипка екстравагантност, ефирност и подчертана индивидуалност– това представи тази вечер в арт къща ЛаМалена дизайнерката на бижута Стойка Бождерменова. Тя отправи предизвикателство към строгите правила и стереотипи с изключителна колекция от бижута. Уникатите- истински произведения на изкуството, нямат ограничение във формите и отразяват вътрешния свят на един необикновен творец-със свой собствен почерк и визия.

ЛаМалена
netinfo

„Авторът може много да говори за своите произведения. Те обаче разкриват повече за самия творец- не само професионалните му умения, но и неговото светоусещане, и богатството на въображението му“, казва Женя Гайтанджиева, превърнала ЛаМалена в бранд за креативност и стил.

Вложила много емоция, старание и прецизност, Стойка Бождерменова показа гривни, колиета, аксесоари – всички ръчно изработени от естествени материали- качествени кожи, керамика, полускъпоценни камъни...  „Не работя със схеми, не чертая таблици, изработвам всичко на момента, според настроението и вътрешното усещане. И с любов“, споделя дизайнерката.

Представянето на колекцията е част от проекта „БУЛЕВАРТ" – „Мрежата на сетивата“- инициатива за сътрудничество между Община Бургас, бизнеса и творците.