Рев на мотори и в Бургас. Блокираха съда с каски /галерия/
Рев на мотори и в Бургас. Блокираха съда с каски /галерия/ / Снимки: Лалка Димитрова/ Дарик радио - Бургас

Протест на над 150 мотористи в Бургас. Бунтът събра цели семейства, които изразиха недоволството си срещу липсата на правосъдие у нас. В демонстрацията се включиха над 10 клуба от Бургас, Созопол и Несебър. Сред протестиращите се присъедини и рок певицата Милена, която дойде с мотор от Созопол. На две колела се качи и Отец Петър от Несебър.

„Съпричастна съм и затова се присъединих към приятелите си в Бургас. Това, което правим, е много полезно. В България има закони и те трябва да се спазват от всички. Магистратите трябва да спрат да си затварят очите. Фарук Бекташ избяга и показа, че е страхливец. Той е човек без душа", каза Милена.

Масовите протести в страната предизвика решението на съдия Недялка Николова от Софийски окръжен съд, която пусна под „домашен арест" турския гастарбайтер Фарук Бекташ, убил при катастрофа семейство мотористи - Бойко и Таня Бойкови на 24 юли тази година.

За да почетат паметта на семейството, моторджиите запалиха свещи пред машините си, а каските си оставиха пред входа на Съдебната палата в Бургас. Те поискаха оставка на съдия Николова и справедливи процеси за всички безразсъдни шофьори.

Семейство Бойкови е пътувало към Австрия, за да гостува на сина си, когато било пометено на пътя. Бекташ, чийто адвокати убедиха съда да го пусне под „домашен арест" с договор за наем на жилище у нас, се укри. Към момента турчинът се издирва с европейска заповед за арест. Изпратена и молба за съдействие до турските власти.