Ремонтираха изгорелите апартаменти в Зорница
Ремонтираха изгорелите апартаменти в Зорница / netinfo

11 от изгорелите при пожара през февруари апартаменти в Бургас са основно ремонтирани и подновени. Днес строителният предприемач Ивайло Зартов и кметът  Йоан Костадинов откриха напълно възстановените жилища в блок 44 на к-с “Зорница”. Ремонтът е извършен по инициатива и за сметка на Ивайло Зартов. Възстановени са ел- и ВиК-инсталациите, подовата настилка, мазилката, поставен е нов санитарен фаянс и дограма. Измазан и ремонтиран е и общият коридор на последния жилищен етаж, където се разгоря огънят.

Радвам се, че успяхме да завършим възстановителните дейности предстрочно и хората вече могат да се нанасят в апартаментите си, каза Ивайло Зартов. Той не пожела да уточни на каква стойност е ремонта на последния етаж от блока. Кметът и строителния предприемач получиха покана от живущите в блока да присъстват на курбан за здраве и освещаване на сградата, които са планирани за месец май.

Най-пострадалите 9 семейства получиха по 1500 лева помощ. Предложението на кмета Йоан Костадинов беше прието на сесия на общинският съвет.