Размениха документите за сътрудничество между Несебър и Караганда
Размениха документите за сътрудничество между Несебър и Караганда / община Несебър

Кметът на Несебър Николай Димитров и Ирина Любарская, зам.-кмет на община Караганда, Казахстан, размениха оригинали на подписаните документи по побратимяването между градовете им. Тържествената церемония се състоя в представителната сграда на старото кметство малко преди началото на второто издание на фестивала „Несебър без граници".

По-рано това лято, Димитров и Аубакиров, подписаха побратимяването посредством скайп, използвайки интернет връзка за пряко предаване чрез звук и картина - за първи път в историята на града на ЮНЕСКО.

След официалната размяна на документи, кметът Николай Димитров и зам.-кметът Ирина Любарская заявиха единодушни готовността за сътрудничество в различни сектори. Домакинът връчи плакет, икона и представителен подаръчен комплект на своята гостенка. След това двамата се отправиха към второто издание на Международен фестивал "Несебър без граници", на което дадоха старт.

По време на официалната церемония по откриване на форума, кметът на Несебър сподели, че фестивалът е възникнал спонтанно, но с времето интересът към него е нараснал и тенденцията е да разшири кръга участници в следващите години. Градоначалникът сподели, че голямата идея на фестивала е да се адаптира и социализира градът на ЮНЕСКО така, че той да бъде достъпен за всички хора, които искат да се докоснат до непреходната му красота. На финала на словото си той благодари на всички, ангажирани с организацията и провеждането на форума.

Ирина Любарская, зам.-кмет на община Караганда в словото си благодари за топлия прием, информира участниците за официалната размяна на документи между двете общини и пожела на всички здраве и успех.