/ ThinkStock/Getty Images
Окръжна прокуратура-Бургас внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двама мъже, обвинени в отвличане на жена.

18-годишен ограби и блудства с пенсионерка, за която се грижи майка му

Те са обвинени за това, че като съизвършители, в съучастие по между си, отвлекли 22-годишна жена, използвайки лек автомобил „БМВ“. Престъплението е извършено на 17 декември 2019 г. в Бургас, жк „Лазур“, пред бл.163. 

Единият от мъжете, е обвинен и за това, че причинил лека телесна повреда на пострадалата, изразяваща се в травматичен оток в лявата половина на тилната област на главата, кръвонасядане на долния клепач на лявото око и кръвонасядане в лявата слепоочна област на главата, довели до болка. Телесните увреждания са причинени, с цел да бъде прикрито отвличането (пострадалата е оказала съпротива и е била удряна от обвиняемия).

Апелативният съд отказа да освободи от ареста подсъдим за отвличане и изнудване

Освен това той, е обвинен и за това, че унищожил чужд документ - личната карта на пострадалата, с цел да и причини вреда. Деянието е извършено при условията на съвкупност с горепосочените престъпления, на 17 декември 2019 г., на неустановено място по европейски път Е773 в отсечката му между Бургас иСтара Загора, в купето на лекия автомобил.

Обвиняемите са задържани благодарение на отличните съвместни действия на служителите от ОД на МВР-Стара Загора и ОД на МВР-Бургас. Предстои Окръжен съд да насрочи начален час на заседанието си, което ще бъде проведено днес.