Прокуратурата в Бургас е започнала разследване след инцидента, при който 32-годишен мъж загина, след като скулптура в Морската градина на Бургас падна и го затисна.

Мъж загина, след като каменна скулптура падна и го затисна в Бургас

Загиналият мъж се връща в началото на годината в България от Филипините, където е живял последните три години с надежда да живее със семейството в родината си. Днес близки на загиналия се събраха на мястото на инцидента.
 

склуптура бургас инцидент
БГНЕС


„Аз се чух сутринта с него. Човекът ми каза, че целият живот е пред него. Ние се шегувахме, че сме млади, здрави, животът е пред нас. Това ни беше последният разговор с него“, сподели Мариан Димов- братовчед на загиналия.

Преди години тогавашният председател на СБХ Бургас Митко Иванов предлага с докладна записка на община Бургас монументите да бъдат обследвани и наблюдавани. В парка са разположени многобройни монументи, останали от края на 80-те, когато в Бургас се е провеждал Международен симпозиум по скулптура в камък.

„На първо място беше проблемът с фундирането. Ако коментираме случилия се нещастен инцидент се оказва, че съм бил лош пророк, че това може да създаде много, много сериозни проблеми”, заяви Митко Иванов.

От общината излязоха в позиция, в която се казва, че се касае за нещастен инцидент, който е от компетенцията на полицията и призовават да не се спекулира с мъката на близките
БГНЕС