Прокуратурата няма да се конкурира с разследващи фирми в Хитрино
Прокуратурата няма да се конкурира с разследващи фирми в Хитрино / dariknews.bg
Прокуратурата няма да се конкурира с разследващи фирми в Хитрино
92224
Прокуратурата няма да се конкурира с разследващи фирми в Хитрино
  • Прокуратурата няма да се конкурира с разследващи фирми в Хитрино

Прокуратурата няма да се конкурира с разследващи фирми по случая с трагедията в Хитрино, обяви в Бургас говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

„Това, което прокуратурата може да коментира и то с разрешението на наблюдаващия прокурор е, че са извършени повече от 45 групи следствени действия и този процес продължава", коментира Арнаудова. Тя уточни, че са назначени 35 технически експертизи.

Става въпрос за това, че 5 часа след взрива, когато жителите на селото все още не бяха евакуирани и достъпът до него не беше забранен, група следователи са фиксирали в снимков материал моментното положение и състояние на стрелките по железопътната линия.

Говорителят на главния прокурор припомни, че разследването е изключително сложно като фактология и от правна гледна точка, а експертизите все още не са приключили. Когато това стане и ако след тях има нови обвинени лица, те ще станат ясни на обществото.

Докато работата не бъде приключена, прокуратурата не твърди, че единствено и само двамата машинисти са виновни, каза Румяна Арнаудова.

Чуйте цялото й изявление в звуковия файл