Принца бил провокиран, иска домашен арест
Принца бил провокиран, иска домашен арест / netinfo

Кирил Христов с прякор Принца, който е задържан за убийството на готвача на ресторанта си в Несебър - Никола Колев, беше доведен с белезници и засилена охрана в Бургаския съд, където се гледа мярката му за неотклонение.

Държавното обвинение посика задържането му „под стража". Според адвокатите на Христов, той е бил провокиран. Те поискаха, клиентът им да бъде пуснат под "домашен арест". Резултатите от алкохолната му проба показват, че е бил пиян по време на инцидента. В кръвта му са отчетени 1.15 промила алкохол. Най-малко 2 са и промилите алкохол в кръвта на жертвата.

Главният готвач на ресторант „Принц Кирил" в Стария Несебър беше застрелян в нощта на 17 април. 64-годишният Никола Колев известен още като Кольо Дългия е убит от упор с един куршум от собственика на заведението - 59-годишният Кирил Христов. Ресторантьорът произвел изстрел със законно притежаван от него пистолет.

Разследващите са иззели оръжието - пистолет SIG Sauer, 9мм. Повдигнатото обвинение срещу Колев е за умишлено убийство. Ако бъде признат за виновен той може да получи до 20 години затвор. Христов има няколко присъди от 1981 година, но е бил реабилитиран.