До няколко часа, танкерът, който пристигна у нас от Венеция, ще отплава. Предвид разпространението на коронавируса на Апенините обаче, здравните власти в Бургас извършиха превантивна проверка на екипажа.

„БМФ Порт Бургас” предпазва максимално служители и работници от опасността коронавирус

От РЗИ уточниха, че нито един човек на борда на плавателния съд не е показал симптоми на заболяването. „Не се наложи вземането на проби и съответно изпращането им за изследване в Референтната специализирана лаборатория в столицата.

Измерихме температурата на всички членове на екипажа и не открихме нищо нередно. Все пак препоръката е, хората да проследяват състоянието си стриктно през следващите дни, тъй като са в така наречения инкубационен период, предвид скорошното им отплаване от Италия“, обясниха пред DarikNews.bg от здравната инспекция.

Китайски кораб акостира в Бургас. Няма проблеми

Препоръката към филипинците на борда на кораба е да не го напускат до отплаването си от България. Ако това все пак се наложи, ще е необходимо да използват предпазни средства, разясниха още от здравната инспекция. Плавателният съд все още се намира на пристанището в Росенец.