/ netinfo

Български проект, подкрепен от Националния филмов център, бе селектиран за участие в престижната професионална платформа Манхайм-Хайделберг MANNHEIM MEETING PLACE (18-22 ноември, 2018). Той се нарича "Петя на моята Петя".

Сценаристи на проекта са Нели Димитрова и Валентина Ангелова, режисьор е Александър Косев, а продуцент Николай Урумов от BOF Pictures. Намерението на екипа е филмът да бъде заснет в родния град на Петя Дубарова - Бургас, с логистичната подкрепа на Община Бургас.

Любимите думи на българите: Родина, обич, благодаря

Успешната селекция идва след впечатляващото представяне в специализирания уъркшоп за млади български продуценти, който се проведе на 28 и 29 август тази година в град Варна. След задълбочена съвместна работа със световно признатите есперти Джулиан Фридман, Руди Тайхман, Питър Армстронг и Клаудия Ландсбергер, Николай Урумов бе избран да представи проекта си и в град Манхайм, Германия. Главната цел на MANNHEIM MEETING PLACE е да подпомога млади продуценти от цял свят да открият подходящите за проектите си миноритарни ко-продуценти.

Това е шанс да бъде привлечено допълнително финансиране за заснемането на филма. Проектът "Петя на моята Петя" още преди две години спечели доверието на сем. Дубарови, а след това получи и подкрепата на Националния филмов център, класирайки се на първо място в категорията нискобюджетни филми.

Заглавието е по едноименния разказ на поетесата, разказващ за двете същности на едно и също момиче. Без да е документален и биографичен, филмът гради устойчиви връзки с личността на Петя Дубарова през живота на съвременно младо момиче, което иска да направи своя живот и този на хората около нея по-смислен и истински.