Правят нови халета за яхти на порта, заради Европейското по ветроходство
Правят нови халета за яхти на порта, заради Европейското по ветроходство / netinfo

До момента има подадени 120 заявки за участие в Младежкото европейско първенство по ветроходство клас 420 и 470. Престижното спортно събитие, което ще се състои между 7 и 15 август, се организира от Яхт клуб „Порт Бургас" и „Пристанище Бургас".
Крайният срок за записване изтича в края на юли и очакванията на организаторите са до тогава да се запишат между 200 - 250 участници. "Забелязва се, че имаме заявки и от страни извън Европа. Към момента има желания за участие на отбори от страни от още три континента - Аржентина, Индия, САЩ, Израел, Хонк Конг", каза Евгений Мавродиев, президент на Българската федерация по ветроходство, в чийто календар е международното състезание.
Изпълнителният директор на Пристанище Бургас Диян Димов посочи, че организацията за провеждането на състезанието е добра. Започна изграждането на двете нови халета за яхтите: ремонтно и основно. Строителството е на стойност 310 000 лева. Публичната процедура за избор на изпълнител на строителството приключи, като с изграждането на спомагателните съоръжения ще се предоставят отлични условия на участниците от различните държави.