Мъжът е признал действията си, но по думите му животното преди това е било блъснато от автомобил и той не носи пряка вина за смъртта му
Пореден случай на жестокост спрямо животно. Този път зверството е упражнено от мъж в Бургас, който изритал смъртоносно бездомно коте, изпречило му се на пътя, предава NOVA.

Инцидентът е станал посред бял ден, на една от най-оживените улици в морския град. Извършителят на престъплението, станало на 21 декември на улица „Гурко”, която води към Морската градина, е установен от полицията.

Жена намери кучето си обесено в старозагорско село

„Минах покрай тялото на мъртвото коте, докато се разхождах с децата си. Видях, че животното е на тротоара и е покрито със салфетки, за да не се вижда кръвта, защото минават много малолетни”. Това разказа Лилия Багбаева, която е подала сигнала до органите на реда.

По думите ѝ тя се върнала на следващия ден и започнала да издирва записи от момента на инцидента. „Успях да намеря собственик на обект в района, който ми предостави видео, на което се вижда, как човек с червено яке рита котката”, посочва очевидката, която след това подала сигнал на 112. „Полицията прие сигнала ми и отидох до Районното управление, за да дам показания”, допълни тя.

Органите на реда са установили извършителя. Това е 49-годишен бургазлия, който е признал действията си. По думите му обаче животното преди това е било блъснато от автомобил и той не носи пряка вина за смъртта на котката.

Мъжът е в чужбина към момента. От полицията уточниха, че след като той се върне в страната, ще бъдат извършени допълнителни разпити. Имало и свидетели, които подкрепяли неговата версия.
nova.bg