/
/ / община Поморие

142-та годишнина от Освобождението на страната ни от османско владичество ще бъде отбелязана в Поморие с тържествен спектакъл. Честването на 03.03.2020 г. (вторник) ще се започне в 10.00 часа пред паметните плочи на участниците в Освободителната война, в центъра на града, с издигане на националния флаг на Република България.

Свещениците от храм „Свето Рождество Богородично“ ще отслужат благодарствен молебен, а в памет на всички герои, загинали в Руско-турската  освободителна война, ще бъдат поднесени венци и цветя. Празничната програма ще продължи от 11.30 часа, с участието на Детски фолклорен танцов ансамбъл „Раковина“, с ръководител Владимир Данаилов, Общински духов оркестър, с диригент Ангел Панцирков, танцови и хорови състави от гр. Ахелой и с. Александрово, ТК „Поморие”, ПК „Св. Георги” – гр. Поморие и „Ротари клуб” – Поморие.

В навечерието на празника, на 2 март 2020 г., в 12.10 ч., учениците от СУ „Иван Вазов” гр. Поморие ще представят традиционната фотоизложба „Да погледнем на България с очите на Вазов”, а екипът на НЧ „Светлина 1939“ гр. Поморие кани всички на тържествен концерт, посветен на Освобождението на България, който ще се започне в 18.00 ч., същия ден, в залата на читалището.