/
/
Четвърти месец, огромен ров, запълнен с едър чакъл /на снимката по-горе/, подлага на изпитание шофьорските умения на бургазлии. Опасната дупка се намира на кръстовището при улиците "Дрен" и "Струма", а ремонтът на участъка едва ли ще се случи преди пролетта. Кръстовището е доста натоварено, но няма обозначение за извършвани ремонти, а в тъмната част на денонощието, ще е цяло чудо да видите дупката навреме и да реагирате адекватно, казват живеещи в районa, като отбелязват, че там са аварирали поне пет автомобила. Ровът се появи след ремонт на ВиК - Бургас, уточняват гражданите. За последните две години, в този участък са правени няколко такива, а изкопите стоят в този вид месеци наред, преди да бъдат асфалтирани. 
 

/

В тази ситуацията, община Бургас няма ангажимент да извърши ремонта, тъй като според буквата на закона, водопреносното двужество трябва само да предивиди разходи за обезопасяване и асфалтиране на улиците след подмяна и поправка на подземната си инфраструктура. Бургазлии са подложени на подобни изпитания от години, а от ВиК обясняват, че е "необходимо време, в което пълнежът на изкопите да слегне добре преди асфалтиране"

Опасни ровове като този има из целия град. Съветваме ви да бъдете особено внимателни по ул. "Индустриална", която не е особено добре осветена през нощта. В случай на спукана гума или по-сериозна повреда по ходовата част след попадане в такъв изкоп през нощта, е добре да останем на място, да сигнализираме на спешния телефон 112 и да изчакаме пристигането на полицията, съветват юристи. При липса на обозначение за извършван ремонт е почти сигурно, че ще получите обезщетение за "създаденото неудобсто".  Важно е и срещу кого ще бъде заведен иска, казват още адвокати. Най-общо казано - срещу колкото повече институции, толкова по-добре. 

Ето някои от най-опасните изкопи, които не са сигнализирани с необходимите пътни знаци: 

/

/

/

/

/

/