Почистването започва, преместете колите
Почистването започва, преместете колите / Дарик Бургас
Почистването започва, преместете колите
71497
Почистването започва, преместете колите
  • Почистването започва, преместете колите

Днес започна пролетното почистване на Община Бургас. То ще бъде извършeно на два лъча – в града и съставните селища на общината. Основен изпълнител е фирмата „Титан”. За Бургас почистващите екипи са четири. Всеки от тях разполага с челен товарач и два самосвала. След приключване на тяхната работа улиците ще бъдат измити от десет поливомиячки.

За съставните селища е разпределен един багер-фадрома и два големи самосвала. Екипите за ръчна уборка са общо осемнадесет души. От Общинска администрация умоляват при предупреждение да преместите своите автомобили, за да могат улиците да бъдат добре почистени и измити. Ще бъдат подменени сто улични кошчета и четиристотин големи кофи за боклук.

Ако искате да изхвърлите едрогабаритни стари мебели или строителни боклуци, това може да стане безплатно, само срещу обаждане на телефони 056 852 337 или 844 820, за да се уговорите с екип на „Титан” за деня и часа на предаване на тези отпадъци. Всеки, желаещ да участва в почистването, може да се обади на 056 843 891 или 827 784 за получаване на чували и ръкавици от дирекция „Околна среда”.

Общинска администрация предупреждава, че изхвърлянето на строителни и едри боклуци директно в кофите или оставянето им до тях са груби нарушения на новата Наредба за управлението на отпадъците на територията на Община Бургас и глобите за тях са 200 лева на човек и над 2000 лева за фирма. Графикът за почистване можете да видите на интернет страницата на общината www.burgas.bg

Чуйте подробности от шефа на дирекция "Околна среда" в Общинска администрация Павлин Михов, в звуковия файл