Почина българският шофьор на ТИР в Челябинск
Почина българският шофьор на ТИР в Челябинск / netinfo

Рано тази сутрин в болница в Челябинск е починал тежко раненият българин Стоян Проданов от Средец. Това съобщиха от Министерство на външните работи.

На 1 юни 37-годишният шофьор на ТИР е бил приет в болницата в Челябинск след взрив на ТИР паркинг. Инцидентът е станал при заваряване по резервоар на товарен автомобил вероятно след възникнала повреда.

По-рано се появиха съобщения, че колега на загиналия е пострадал леко при инцидента, а на място е загинал руски монтьор, който е оказал помощ. За момента информацията не е потвърдена.

Стоян Проданов е бил настанен в реанимацията на Градска болница в Челябинск веднага след взрива, като състоянието му е било определено като много тежко, с изгаряния 3-та и 4-та степен и засегнати до 95 процента от кожата. Тази сутрин той е починал.

Тялото на 37-годишния шофьор Стоян Проданов ще бъде транспортирано в България, с полет в петък през нощта.

Посолството в Москва е в постоянна връзка с Яна Проданова, съпруга на Стоян Проданов, и работодателите на починалия, които се намират в Челябинск и оказват пълно съдействие по уреждане на формалностите, посочват от министерството.