/ IStock
Педиатри от цялата страна пристигат в Бургас за ХIХ Научно-практическа педиатрична конференция, която ще се проведе на 26 и 27 юни в международния Конгресен център.

На нея ще бъдат обсъждани научните доказателства за рационално прилагане на антибиотици в детска възраст. Заседанията ще се провеждат на 26 юни, от 13.00 до 19.00 часа и на 27 юни, от 09.00 до 13.00 часа, а темата ще бъде „Рационалното приложение на АБ терапия в доболничната и болнична педиатрична практика.

Община Бургас

Поглед през всички детски субспециалности”. Участници в конференцията ще бъдат лекари, специализанти, студенти и придружаващи лица от цялата страна.

През последните години темата за употребата на антибиотиците е все повече влиза във фокуса на Световната здравна организация. Затова ежегодната конференция на педиатрите тази година ще бъде също посветена на този въпрос.

Събитието се организира от Педиатрично дружество Бургас с подкрепата на Община Бургас, като част от усилията за повишаване на качеството на детското здравеопазване в града.