влак
влак / Thinkstock/Getty Images

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД създаде организация за превоз с автобуси за пътниците от всички влакове, които преминават през гара Тодор Каблешков. Причината за извънредната ситуация е инцидент с паднала греда върху контактната мрежа на железния път.

Аварийните екипи на ДП „Национална компания железопътна инфраструктура” са в готовност за предприемане на незабавни действия по възстановяване на възникналите поражения по железния път веднага след приключването на провежданите в момента следствени действия на мястото на инцидента.

Клиентите на националния железопътен превозвач, които предприемат пътуване с влак по този маршрут, ще бъдат превозвани с автобуси в участъка между гарите Пловдив и Стамболийски. Движението на влаковете по направление София - Бургас е преустановено. 

20-тонната конзолна греда е паднала върху двама работници, заети с изграждане на нов жп надлез край село Златитрап в Пловдивско. Единият работник е загинал на място, другият е в болница в тежко състояние. Инцидентът е станал около 10:00 ч. днес до гара Тодор Каблешков. На място има полиция, районът е отцепен.