Пожар избухна в събота вечерта в студентските общежития на Университет "Проф. д-р Асен Златаров" в Бургас. Сигналът е подаден малко преди 23 часа. Студентите са били евакуирани, няма пострадали.

Огънят е тръгнал от стая на 11 етаж от оставен без надзор отоплителен уред.

пожар общежитие Бургас
Стела Костадинова

„Момичето е студентка, помолихме медицинска помощ да я прегледат, но тя не е била вътре в стаята, когато е възникнал пожарът е нямало никой. Силно притеснена е, уплашена, но иначе не е пострадала. Щетите са само в стаята, обгоряла е леко и врата на отсрещната стая. Студентите са се опитала сами да гасят с пожарогасители, но не са успели, тъй като пожарът вече се е бил развил”, заяви за DarikNews комисар Николай Николаев - директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”

пожар общежитие Бургас
Стела Костадинова

Пожар изпепели къща в Казанлъшко

Йоана е една от студентите, които правят опит да изгасят сами пламъците:

„Аз съм отговорник на тези три етажа, носихме вода обаче не се получи., Пожарът е станал от духалка, оставена духалка, въпреки че предупреждаваме всички, че не трябва да се оставят духалки без надзор”.

пожар общежитие Бургас
Стела Костадинова

При избухването на пламъците се е включила пожаро-известителната инсталация и всички в общежитието са се евакуирали.

пожар общежитие Бургас
Стела Костадинова

Марина подава сигнала на тел. 112 :

„Моята стая гледа към трети блок. Чух някакво пукане, после чух вик. Погледнах, имаше пламъци, бяха още в началото. Подадох сигнала. Веднага дойдоха екипите на пожарната и полицията. Хората слязоха много бързо и за щастие няма пострадали, само щети по сграда”…

пожар общежитие Бургас
Стела Костадинова

Момче, което страда от астма беше прегледано на място от екип на Спешна помощ.