Председателят на ТД "Странджа" на фолклорния събор в Поморие
Председателят на ТД "Странджа" на фолклорния събор в Поморие
Председателят Стефан Колев поздрави стотиците участници
С много отличия за тракийско дружество "Странджа" премина големият Национален събор в Поморие "Гергьовден", в бяха представени над 100 индивидуални и групови изпълнения.
Събието се провежда за 16 пореден път от Община Поморие и Тракийско дружество „Одринска епопея” по случай празника на града. Неговата цел е да се представи душевността на българина, чрез песенния фолклор на Тракия и Странджа.

Кметът Иван Алексиев даде официалния старт на събора. Приветствие отправи и председателят на най-динамично, развиващото се дружество в България  - "Странджа" - Стефан Колев. Той поздрави за блестящата организация ръководството на Общината и дружеството и допълни: "Музикалните изпълнения, групови и индивидуални, заслужено получават бурни аплодисменти и възхищението на публиката, защото споделянето на тракийския дух е не само социална ангажираност, а кауза - да съхраним родовата памет на българското тракийско население и да не се прекъсва живата връзка между поколенията".
Групите представящи ТД "Странджа" се представиха достойно и бяха заслужено наградени от 5-членното компетентно жури.

Сред официалните гости на събитието бяха още Елена Мурджева – председател на Тракийско дружество „Одринска епопея” – Поморие, председателят на Националния съюз на тракийските дружества в България Красимир Премянов, кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Ивелина Василева.