болница Сърце и мозък
болница Сърце и мозък / dariknews.bg
Близо 130 души са участвали в анонимна анкета
Анкетно проучване сред пациенти даде най-висока оценка на работата на бургаската многопрофилна болница "Сърце и Мозък". Целта на  анонимното проучване, което е започнало от миналата година е било, според нуждите на пациентите, да доведе до устойчиво подобряване качеството на обслужване и установяване нивото на удовлетвореност от административните и медицински услуги.  127 пациента са се включили в анкетата, състоящата се от общо 17 въпроса, касаещи цялостния процес на предоставяне на услуги от страна на здравното заведение.

54% от пациентите са постъпили по спешност във високоспециализираната кардиологична болница, спрямо 46%, постъпили за диагностика. 100% от допитаните пациенти поставят максимална оценка за качество на обслужване на регистратура. 84% от анкетираните оценяват времето в приемния кабинет и настаняването в болнична стая като бързо и ефективно, а останалите препоръчват оптимизиране и скъсяване на процедурата по прием. 99.7% заявяват категоричност, че биха се върнали отново в здравното заведение и биха препоръчали болницата на свой близък. 100% от пациентите определят лечението за отлично и дават суперлатива оценка на лекарски и сестрински персонал!
 
Резултатите от проведеното проучване показват, че пациентите на МБАЛ „Сърце и Мозък“-  Бургас дават изключително висока оценка за цялостната дейност на здравното заведение - качеството на административното обслужване, ефективността и високото професионално ниво на лекарски и медицински персонал, както и висока оценка на материалната база и битовите условия.  
 
„Благодаря за изключителните грижи, отдадената и човешкото отношение! Пожелавам на всички лекари да продължават да лекуват със същия ентусиазъм и висок професионализъм“, „МБАЛ „Сърце и Мозък“ е най-модерната болница, в която съм се лекувала! Медицината е на световно ниво! А битовите условия и отношението на персонала създават уют и спокойствие, нетипични за болнична обстановка! Възхитен съм!“, „Продължавайте все така! Вие сте гордост за град Бургас!“  - са само част от посланията, които пациентите оставиха по анкетните си карти.