Арт трупата "Тиенихуей" ще представи своя спектакъл в Бургас на 5 февруари.
Арт трупата "Тиенихуей" ще представи своя спектакъл в Бургас на 5 февруари. / Снимка: Община Бургас
Шоуспектакълът на арт трупа "Тиенихуей", част от културно-туристическото турне "Процъфтяващият път на коприната" - "Живописна Джъдзян", ще бъде представен в Бургас от артисти от китайския град Нинбо. Събитието е на 5 февруари (сряда), от 18:30 часа, в Драматичен театър "Адриана Будевска".

В актьорския състав на трупата са първокласният актьор Джан Сяодзюн, удостоен с китайската театралната награда "Сливов цвят" (най-престижната награда за индивидуални изпълнители в Китай - Бел. р.); носителят на китайското нематериално културно наследство Сюе Цяопин - шесто поколение изпълнител на Пиндяо опера "Игра със зъби", изпълнителят на спектакъла с маски "Променящото се лице" - У Дзиенчън- доайен на това сценично изкуство и участва с този спектакъл в Международната интернет конференция, както и още много талантливи артисти. Трупата се състои от 26 души и ще представи различни елементи от традиционната китайска култура, сред които фокуси, изкуството на променящото се лице, акробатични номера и традиционна китайска музика.

Спектакълът се организира от Китайски Културен Център - София в партньорство с Община Бургас. Той е част от поредицата събития, посветени на честванията на Китайската нова година /26 януари/ и Празника на фенерите "Юенсяо дзие" /8 февруари/.
В Бургас през последните години честването на Китайската нова година се наложи като едно от атрактивните културни събития в общинския календар, различно и обогатявано всеки път, за да изненада и радва своята любознателна публика.
 
Билети за спектакъла можете да закупите на касата на "Часовника" на символичната стойност от 5.00 лева.