/ пресцентър
Два дни остават до откриването на на петото юбилейно издание на WINE FEST BURGAS. Той ще се проведе от 26 до 28 юни в експо център "Флора". Работното му време е от 16.00 до 22.00 часа. Специално за него пристигат стотици световноизвестни и наградени вина от цял свят.

По време на фестивала всички любители на виното ще могат да закупят любимите продукти с големи ценови намаления. Освен българските, бургаската публика ще дегустира продукция на над 35 изби и над 350 вида елитни марки вина от цял свят Италия, Франция, Аржентина, Австралия и Чили.  

Заради времето: МФФ мести прожекциите в НХК

На официалната церемония на бала на винарите в четвъртък ще бъдат връчени грамоти за топ 10 вина и голямата награда статуетка “Златен Нептун" за най-добро  бяло вино. Феновете на аксесоари ще могат да си купят ръчно правени стойки, коркови гривни, папионки и други интересни неща. 

Фестивалът ще предложи и ръчно правени бисквити от лимец, сирена и бонбони с трюфели, както и екзотични пикатни сладка, пюрета и разядки. Цената на билета за вход е 10 лева и включва безплатна дегустация по щандовете плюс подарък стъклена брандирана професионална чаша.