Охранители искат паник бутони в дискотеките
Охранители искат паник бутони в дискотеките / netinfo

Паник бутони в барове и дискотеки с рискови посетители поискаха на среща с ръководството на Областна дирекция “Полиция” представители на охранителните фирми от Бургас. Идеята е взаимствана от Сдружението на таксиметровите компании, които преди около година се договориха случаите на проблеми с клиентите директно да се оповестяват в полицията и таксиметровата фирма чрез създаването на т. нар. “жълт пръстен”. Искането за поставяне на бутони за известяване на полицията в случай на необходимост се налага, тъй като в определени моменти обстановката в дискотеките се нагнетява за кратко време и частните охранители понякога не успяват да отреагират в рисковата ситуация поради липса на правомощия и човешки ресурс.

След смъртта на 24-годишния охранител от дискотека “Елит” в Морската градина е належащо вземането на предохранителни мерки в увеселителните и питейните заведения в Бургас, като пропускателния режим в тях трябва да бъде по-строг и безкомпромисен, смятат от полицията. Изискванията за безопасност по отношение на клиентите в заведенията ще бъдат завишени, като ще се наложи закупуване на апаратура за установяване наличието на хладно оръжие, боксове и други защитни средства.

Според директора на ОДП Бургас комисар Павлин Димитров струпването на млади хора, сред които и наркозависими или хора от криминалния контингент, налага вземането на по-стриктни мерки относно пропускателния режим.