Очаква ни грандиозен Spirit Of Burgas
Очаква ни грандиозен Spirit Of Burgas / netinfo
Очаква ни грандиозен Spirit Of Burgas
21625
Очаква ни грандиозен Spirit Of Burgas
  • Очаква ни грандиозен Spirit Of Burgas

Хората с двигателни проблеми и увредено зрение ще посещават трите вечери на фестивала Spirit Of Burgas безплатно, съобщиха днес организаторите от Община Бургас. Подготовката за него ще започне в началото на следващата седмица. На южния участък на Централния плаж ще бъдат наложени временни ограничения, поради строежа на сцените.

Централната ще бъде обърната към морето, за да бъдат избегнати прекалено високите нива на звука в жилищните райони на централната част. Ограничения в трафика ще има и по улиците около пристанището и в района на входа на плажа. Входовете на феста, на трите вечери, на 14, 15 и 16 август, ще отварят в 19 часа. Програмата ще започва в 20 часа.

Къмпингът за посетители ще бъде разположен в края на ивицата, зад бившия ресторант „Фрегата". Той ще бъде оборудван с бани, тоалетни и контейнери за отпадъци. За сигурността ще имат грижа 130 частни охранители, полицаи, жандармерия, Общинска полиция, пожарен, медицински екип и две линейки за спешни случаи.

Най-голям прилив на хора се очаква през първата вечер, когато хедлайъри ще бъдат метъл-алтърнатив легендите от Faith No More. Те ще пристигнат в оригиналния си състав (но без Джим Мартин, напуснал групата отдавна). Сцените, на които ще свирят групи, соломузиканти и диджеи, ще бъдат общо осем. Подробности - на сайта на фестивала www.spiritofburgas.com.

Чуйте повече в звуковия файл, от промоутъра Иван Вълков