Община Средец посрещна нов Световен шампион
Община Средец посрещна нов Световен шампион / netinfo
Най-добрият по Муай тай в света за 2017 се срещна с кмета на Средец и спортистки в родния си град
Община Средец посрещна нов Световен шампион
93172
Община Средец посрещна нов Световен шампион
  • Община Средец посрещна нов Световен шампион

Община Средец
netinfo

Станислав Вълчев от СК „Самурай“ е носител на световната титла за 2017 година по Муай тай. 20-годишният шампион от Средец успя да изпревари над 400 състезатели от цял свят и да бие на тайландците на техен терен, в националния им спорт.
Младата спортна надежда получи признание, грамота и парична премия от кмета на родната му община Иван Жабов. По инициатива на инж. Жабов, Станислав и терньорът му Николай Рачев  се срещнаха в кабинета на градоначалника, който пък реши да разшири кръга и да покани на нея и талантливите момичета от общинския спортен клуб по борба „Странджа 2001“. Състезателките пожелаха лично да си зададат въпросите към световния шампион и да начертаят плановете за своите следващи титли.  Станислав Вълчев е бил сигурен в победата си тази година. Той е участвал в пет световни първенства и зад гърба си вече има три бронзови, един сребърен и сега един златен медал.  Николай Рачев, сподели с момичетата, че е много важно състезателите да се доверяват на треньорите си, въпреки че те самите много често изискват повече от своите състезатели и са по-критични. „Не е лесно, но ние треньорите често сме строги и понякога може и да се караме, но го правим за да можете да се развивате и да не се страхувате от конкуренцията“, каза треньорът на световния шампион. Рачев има сред своите възпитаници над 10 състезатели, завоювали световни титли. Споделя, че не ги е отчитал и пресмятал като бройка, защото всеки един е важен за него като личност и като част от семейството, наречено СК „Самурай“.  
Състезателките по борба, които са между 14 и 16-годишни от „Странджа 2001“ също имат амбиции за победа. Сред тях има сребарни и бронзови медалистки от 9-я международен турнир по борба, който се проведе тази година. Мариела Желязкова е достоен представител на Националния ни отбор, както и Атанаска Петрова.  Близо 30 са състезателите в този общински клуб на Средец. А отборът на момчетата се представя достойно на едни от най-тежките форуми.  Кметът Жабов вярва, че успехите на децата от Средец няма да спрат и за пореден път изрази готовност, Общината да помага на всеки талантлив състезател, както е правел до сега.
„Изисква се труд, упоритост и амбиция за победа. Понякога се налага да се лишаваш от времени уводолствия, да спазваш режим и се преуморяваш, но тази цена си струва резултатие, които после получаваш“, обясни световният шампион на младите състезателки по борба.  
Какво още споделиха треньорът Николай Рачев и новата спортна слава Станислав Вълчев, чуйте в звуковия файл: