Поморие награда
Поморие награда / netinfo
Награда за община със значителен принос за развитието на туризма получи кметът на Община Поморие Иван Алексиев, в първите Годишни награди на Националния борд по туризъм /НБТ/.

Призът беше връчен от доц.Светозар Бенчев - Декан на факултет за изящни изкуства в Национална художествена академия, с г-жа полина Ларасточнова – изпълнителен директор на НБТ и доц. д-р Румен Драганов - председател на Контролния съвет на НБТ.

Нов живот за старите книги в Поморие

Наградата „Розата“ е авторска работа на проф. Светозар Бенчев и представлява реплика на монета на одриския владетел Аматок, открита край Казанлък с произход от долината на тракийските царе, на която в горния край е изобразена роза.

На тържествената церемонията, която се проведе вчера - 1 ноември, в хотел „Интерконтинентал“ София, бяха раздадени годишните награди в сектор „Туризъм“ в 15 категории.

Шампиони: Станка Златева в Поморие за открит урок

Награда за институционално партньорство в сектор „туризъм“ получи министърът на туризма Николина Ангелкова. Министърът за българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова получи награда за принос в европейската интеграция и развитие на туризма.

Наградени бяха още: Община Казанлък, НСОРБ, медии, хотелиери, НПО-та и браншови организации. Всички те получиха награди в различни категории за принос в развитието на туризма.