Темида съд
Темида съд / iStock/Getty Images
Разследването за нападението 47-годишния Васил Василев от бургаския квартал „Долно Езерово“, който бе пребит с чук в главата, претърпя обрат на 180 градуса, стана ясно днес от прессъобщение на Окръжния съд. Съпругата на Василев, която бе сочена като основна заподозряна за престъплението и бе задържана от полицията, прикривала успешно дни наред истинския извършител– собствения им син- Николай /на 26 г./ Днес съдът му наложи постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Той е обвинен за това, че на 19 януари т.г. направил опит умишлено да умъртви баща си, като деянието е останало недовършено по независещи от него причини.
 
Според магистратите може да бъде направено обосновано предположение, че именно той е автор на престъплението, за което законът предвижда 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.
Съдът все пак взе предвид, че обвиняемият е с чисто съдебно минало, трудово ангажиран е и има постоянен адрес, но пък прецени, че в случай, че бъде пуснат на свобода, може да се укрие.