Завършването на улицата е от голямо значение не само за извеждане на транзитния трафик извън центъра на града, но и за осигуряване на достъп до терените в Северна промишлена зона.
Завършването на улицата е от голямо значение не само за извеждане на транзитния трафик извън центъра на града, но и за осигуряване на достъп до терените в Северна промишлена зона. / netinfo
Заради ремонта се налага се периодично затваряне на движението по улицата за два месеца
Реконструкцията на "Крайезерна" навлезе във финална фаза. Участъкът ще завършен до края на юни, впегнати са всички усилия, увериха от местната власт. Така обновената и разширена улица ще поеме трафика към Южното Черноморие и още тази година може да спомогне за отпушване на пословичните летни задръствания при входа на Бургас.
 
Във връзка с извършване на строително-ремонтни дейности по "Крайезерна", в участъка от Пътен възел "Запад" до бензиностанция "Ромпетрол", се налага въвеждане на забрана за транзитно преминаване на пътни превозни средства - от 07.30 до 17.30 ч. на следните дати:
 
- 13.05.2017 г. и 14.05.2017 г. (събота и неделя);
- 20.05.2017 г. и 21.05.2017 г. (събота и неделя);
- 27.05.2017 г. и 28.05.2017 г. (събота и неделя);
- 03.06.2017 г. и 04.06.2017 г. (събота и неделя).
 
В дните от 10.06.2017 г. (събота) до 30.06.2017 г. (петък) също ще е в сила забраната за транзитно преминаване на пътни превозни средства. На определени места движението ще се регулира и контролира от екипи на сектор "Пътна полиция" при ОДМВР - Бургас. Обходните маршрути по време на забраната ще се осъществяват, като следва:
- ул. "Одрин" - кръстовище "Трапезица" - бул. "Т. Александров",  в двете посоки.
- АМ "Тракия" -  гр. Камено - с. Братово - кв. "Горно Езерово" - Пътен възел "Юг", в двете посоки.
 
Община Бургас се извинява предварително за причиненото временно неудобство, но тези ограничения са необходими за качественото изпълнение на проекта. Завършването на улицата е от голямо значение не само за извеждане на транзитния трафик извън центъра на града, но и за осигуряване на достъп до терените в Северна промишлена зона. Целта е да се осигури директна връзка с главен път І-6 София - Бургас и І-9 Варна - Бургас - М. Търново - ГКПП "Малко Търново", както и с прилежащите производствени зони "Север", "Юг" и "Победа", пристанищен комплекс "Запад", както и с цялото Южно Черноморие.