Нови паркове и обновени градски зони проектират общините в Бургаско
Нови паркове и обновени градски зони проектират общините в Бургаско / пресцентър Областна управа

Предстои изпълнението на втората част от ларгото на Бургас - от площад Тройката до БСУ. Нови постоянни изложбени халета ще заменят сегашните помещения, в които се провежда традиционната изложба на цветя "Флора Бургас". Това стана ясно по време на инициативата "Бургас - най-зелената област", организирана от интернет-портала parkove.bg под патронажа на Областния управител Константин Гребенаров и със съдействието на Община Бургас.

Срещата събра представители на общини от региона, ландшафтни архитекти, специалисти по озеленяване, фирми от бранша, научни работници.

С благоустройство, създаване на нови пешеходни зони, красиви улици, паркове и площади са свързани и проектите, които се разработват от общините от Бургаска област за отпускане на евросредства. Идеи за нови градски зони имат в Средец, Приморско, Поморие, Айтос, Царево. В Царево планират и за Морска градина в курортното селище Лозенец. Велоалея, която да свърва новата със старата част, е сред бъдещите проекти на Поморие. Там са планирани и 3 голф-игрища - в Каменар, Лъка и Каблешково.