Нови 4 фигури ще красят крайбрежната алея след пленера “Светът е море”

/
/ / община Поморие

Красивите творби, плод на тазгодишния международен пленер “Светът е море”, снощи бяха представени в специална изложба. Пленерът бе организиран от Община Поморие и НЧ „Просвета 1888“ за 18-ти пореден път и даде възможност на талантливи артисти да търсят своето вдъхновение на морския бряг и да материализират представите си в любопитни картини и фигури.

 

/
община Поморие

Тази година бяха създадени 16 произведения живопис и графика и 4 дървени пластики, а техни автори са: Анна Вайденхамер, Атанас Стоянов, Боряна Стефанова – Кънчева, Божидар Тонев, Даниел Кънчев , Милена Младенова, Петьо Цолов, Софка Желева и Тодор Тодоров.

/
община Поморие

“Някои хора казват, че дървото не е траен материал, но аз съм убеден, че тези прекрасни скулптури ще ни надживеят и ще останат за поколенията след нас. Използваният материал е от чинарите, които преди години бяха премахнати от крайбрежния булевард, и се радвам, че по този начин отново ги връщаме там, давайки им нов живот”, каза председателят на читалището Милчо Талев. Кметът Иван Алексиев също поздрави всички участници и им благодари, че всяка година допринасят за естетичния облик на алеята и по-интересната градска среда.

Любителите на живописното изкуство могат да посетят изложбата във фоайето на НЧ „Просвета 1888“.