Нова дирекция в НАП-Бургас
Нова дирекция в НАП-Бургас / Веселин Максимов
Нова дирекция в НАП-Бургас
24547
Нова дирекция в НАП-Бургас
  • Нова дирекция в НАП-Бургас

Дирекция „Средни данъкоплатци и осигурители" започва работа в Бургаското поделение на Националната агенция по приходите от 1 януари 2010 година, съобщи днес новият директор Румен Шарпов. Към нея са зачислени 350 фирми, които отговарят на следните критерии: минимален годишен оборот 4 милиона лева, личен състав над 40 служители, 400 хиляди лева внесени данъци и 400 хиляди лева възстановени данъци. Директор на новата служба е Елена Капитанова.

От Нова година, към НАП ще премине и местния клон на Агенцията за държавни вземания. След направената структурна реформа в данъчната система, НАП-Бургас ще отговаря и за Сливен и Ямбол. Проверките и ревизиите ще бъдат възлагани на случаен принцип, поясни Румен Шарпов. Днес беше официално представена и Ирена Андонова - новият директор на служба „Обжалване и управление на изпълнението". Тя работи в местния клон на НАП от 1993 година.

Чуйте в звуковия файл Елена Капитанова, шефка на новата дирекция "Средни данъкоплатци и осигурители" и новият директор на НАП Бургас Румен Шарпов