/ Снимки: Дарик Бургас
Фенове на Николай Димитров гледаха церемонията на видеостена
Кметът на Несебър Николай Димитров, който бе задържан дни преди изборите и обвинен за купуване на гласове, бе доведен днес под конвой от столичния арест в общинския съвет, за да положи клетва. Той бе посрещнат от стотици пръвърженици със скандирания "герой" и "невинен". И бе изпратен със... съветската военна песен „День победы”, която прозвуча в залата на местния парламент. До него плътно бяха двама полицаи и съпругата му, която не можа да сдържи сълзите си. Цялата церемония бе наблюдавана от огромна видеостена, монтирана през сградата на Общинския съвет в Несебър.

Дарик Бургас


„Прожекторите на обществения интерес, днес са насочени към тази зала - нека това, което осветят бъде достойнство, мъдрост и грижа за хората. Вярвам, че независимо от политическата си разноликост, ще намерите човешко единомислие.

Дарик Бургас


В понеделник: Кметът на Несебър полага клетва под конвой

Вярвам, че въпреки ситуацията, с която стартирате своето управление, ще намерите правилния тон и действия, за да останат делата ви в историята, като повод за гордост“.

С тези думи се обърна Областният управител на Бургас Вълчо Чолаков към кмета Николай Димитров и общинските съветници по време на първото заседание на местния парламент в града.

„Благодаря на съгражданите си, които не се поддадоха на провокацията, на гнусната интрига и по достойнство оцениха работата, която вършим аз и колегите ми, за развитието на Несебър. На хората искам да кажа, че ги обичам", каза градоначалникът под аплодисменти.


Адвокат Ина Лулчева: Спецсъдът няма правомощия да задържа Николай Димитров

"На тези, които създадоха тази интрига и провокация, не пожелавам да преживеят това, което преживяваме аз и семейството ми. Те няма да го издържат. Благодаря на Господ за това, че закриля мен и семейството ми в тези тежки моменти", заяви Димитров.

Нов митинг в подкрепа на кмета на Несебър в понеделник

Николай Димитров нямал проблем да гледа всекиго в очите и благодари на несебърлии, че опазили града и общината, очевидно визирайки техния вот за него самия. 

Клетва под конвой за кмета на Несебър?

"А на всички новоизбрани общински съветници и кметове на кметства - надявам се, че както по време на кампания заявяват, че ще работят за доброто на община Несебър, да докажат това през следващите години", каза още кметът с белезници.

кмет Несебър

След края на сесията, Димитров ще бъде върнат обратно в ареста. С него ще бъде и другия обвинен общински съветник Петър Хрусанов. Третият  задържан- общинският съветник Георги Георгиев е останал в ареста.  „Скоро ще си дойдем. Искам да аплодирате всички тези служители, които ни доведоха, защото те ни докараха живи и здрави. Трябва да тръгваме, скоро ще се видим”, обърна се Димитров към привържениците си. 

Николай Димитров

Днес защитата на градоначалника пуска нов сигнал до всички ангажирани институции за незаконосъобразността на действията на спецпрокуратура и спецсъда.