/ Община Несебър
Преди дни Несебър беше домакин на истински фехтовален празник - състезание за Купа „Несебър”, което се проведе на площад „Месемврия” в Стария град и се превърна в атракция за жителите и гостите на града ни.

Уникално: Несебър ще има университет... сред най-добрите в света!

Участваха 64 фехтувача в три възрастови групи от различни фехтовални клубове на региона. Преди началото на състезанието бяха дипломирани новите фехтувачи на Фехтовална академия „Васил Етрополски”, като лично директорът на академията Запрян Ванчев връчи дипломите и почетните значки.

Община Несебър

Състезанието се проведе в три възрастови групи: до 8 г., до 11 г. и до 14 г. Всички състезатели на Фехтовален клуб „Несебър” се представиха отлично, въпреки че за повечето от тях това бе първо състезание.

Кметът на Несебър се сдоби с новата релефна карта

При най-малките Димитър Стоянов спечели купата, а Антонио Маноилов и Владимир Дамянов взеха бронзови медали. При момичетата Айдана Мусабек остана на крачка от медала и завърши пета.

При 11 г. Борис Чапкънов завърши трети, въпреки че бе един от най-малките участници в тази група. След оспорвана битка на финала Дамян Демирев загуби от състезателя на ФК „Корсар” и се окичи със сребърния медал. Наградата за феърплей също остана в Несебър, като неин носител стана Димитър Стоянов.