/ Община Несебър
Общинският съветник Атанас Терзиев успя да привлече престижният ВУЗ след сериозни преговори
Изненадваща новина съобщи от профила си в социалната мрежа, общинският съветник от ОбС - Несебър - Атанас Терзиев.

Започва ремонтът на училище "Любен Каравелов" в Несебър

Още от следващата година в града на ЮНЕСКО ще се обучават бъдещите успешни мениджърски  кадри в областта на хотелиерското и туризма. Факт, е че през последните години бизнесът по Южното Черноморие сериозно се задъхва от липсата на добре образовани ръководни кадри в туристическия бранш. През 2017 сериозно се заговори за привличане на работници за ключови позиции от трети страни. 

Идеята на Атанас Терзиев е, чрез учебното заведение, най-туристическата община в България да се превърне в инкубатор на кадри, а по-този начин да задържи и младите хора в общината. 

Той е провел поредица от преговори с ректора на ВУЗ-а: "Висшето училище по мениджмънт" във Варна. "Дойде време моят труд по привличане на университет в Несебър да се реализира. Правим първите крачки и създаваме нови възможности за младите хора", е написал Терзиев в профила си във Фейсбук.

Кметът на Несебър се сдоби с новата релефна карта

Той съобщава, че вече стартира рекламната кампания и подготовката за прием на студенти във новия филиал на Висшето училище по Мениджмънт в Несебър за учебната 2020 година.
ВУМ-Варна е международно признат водещ университет с обучение изцяло по британски стандарти и с британско качество.

Програмите му по международно хотелиерство и туризъм са сред най-добрите в света (17-то място в света според best-masters.com), а бакалавърската програма по Mениджмънт на кулинарните изкуства е уникална за Източна Европа. 

"Това е само началото и една малка част от моето предложение за връзката между образование и бизнес, което ще се реализира за община Несебър", споделя още на страницата си общинският съветник.