/ Пресцентър Община Несебър
Започва ремонтът на училище "Любен Каравелов" в Несебър, финансиран по подмярка 7.2 от „Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 година.” 

По време на лятната ваканция ще бъде поправен покривът на училището, ще бъде положена топлоизолацията, подменена дограмата и ремонтирани спортните площадки.

Предстои да бъдат изградени две баскетболни игрища с тартанова настилка, хандбално с изкуствена трева и врати за хандбал или мини футбол, волейболно и полагане на тартан върху атлетическата писта.

Ще бъдат монтирани подвижни светофари за обучение на деца с автономно захранване, комбинирана мултифункционална конструкция за стрийт фитнес, три външни тенис-маси и поставяне на трибуни.

Всичко това ще стане с безвъзмездна финансова помощ, предоставена чрез Европейският земеделски фонд за развитие на селските райони и национално съфинансиране. 

Така за новата учебна  година   най-голямото училище на територията на Община Несебър ще посрещне своите възпитаници с обновен и модерен вид. Отпуснатите средства са на стойност 1 681 000 лева.