Нападателят бе арестуван на 20 юли т.г., след като нападна дете и жена в Несебър.
Нападателят бе арестуван на 20 юли т.г., след като нападна дете и жена в Несебър. / Снимка: Дарик, архив
Експерти ще изслушат утре заключението на психиатрите
Утре пред Районния съд в Бургас експерти ще представят заключенията от психиатричната екпертиза, назначена на 31-годишния Божидар К., който на 20 юли преби 14-годишно момиче от София и нападна друга жена на улицата в Несебър.
На предходното заседание по делото, проведено в прихиатричното отделение на Центъра за психично здраве „Проф. д-р Иван Темков“ в Бургас, съдебният състав изслуша становището на дежурния психиатър: Пациентът е с диагноза „Параноидна шизофрения“. Заболяването му дебютира през 2013 г., като се е отключило след употребата на наркотични вещества. Тогава е скочил от високо, тъй като е чувал гласове, които го командвали. Ударил чужденец с камък по главата, като е бил чисто гол.  Лекуван е в Психодиспансера в Раднево, тъй като гласовете му казвали, че е безсмъртен. Липсва критичност към заболяването и прием на медикаменти. Често състоянието му се влошава, с възбудно-халюцинаторна симптоматика.“
Според медицинското заключение, Божидар е опасен както за себе си, така и за околните. Преди време нападнал и майкао си. В отделението е приет с порезна рана на главата. Божидар мислил, че има имплантиран чип, който го командва какво да прави.