/
/ / община Бургас

Кметът Димитър Николов награди финалистите в традиционните кулинарни състезания, посветени на патронния празник на Професионалната гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров". В тях взеха участие ученици от различни класове и специалности. Те се конкурираха за призови места в категориите - "Най-добър готвач", "Най-добър сервитьор" и "Най-добър сладкар".

"Пожелавам ви да продължавате да утвърждавате авторитета на гимназията като училище с традиции и да се реализирате успешно в сферата на туризма", заяви в приветственото си слово кметът Димитър Николов. Специален гост на празника на училището бе и Весна Балтина, зам.-кмет по стратегическо планиране, дигитални политики, екология и адаптация към изменението на климата  в Община Бургас. Тя връчи грамоти на ученици, постигнали високи резултати на различни състезания и конкурси.

"Патронният празник е важен за всяко училище, защото обединява минало, настояще и бъдеще", заяви в приветственото си слово директорът на гимназията Силвия Пехливанова.

Тържественото отбелязване на празника започна с издигане на националния флаг в двора на гимназията под звуците на химна на Република България. В празничната програма, освен кулинарни състезания и изложба, бяха включени поетичен рецитал и представяне на мажоретния състав на училището.