/ netinfo

Кметът на Бургас Димитър Николов и председателят на спортен клуб "Бей Син" Стефан Колев наградиха 152-ма ученици от бургаските училища АЕГ "Гео Милев", ППМГ "Акад. Никола Обрешков", ПГЧЕ "Васил Левски" и Търговската гимназия, които взеха участие като доброволци в организирането на 3-то Световно първенство по Тай Чи, което се проведе в Бургас.

Злато за България на световното по Тай Чи!

"Благодаря Ви за помощта по време на това престижно състезание. Благодарение на Вас, бургазлии видяха в родния си град 500-те най-добри състезатели в цял свят в този спорт. За втори път в последните две години показахме, че се справяме успешно с организацията и провеждането на сериозни спортни форуми, а УШУ се развива бързо в нашата страна.

Можем да мислим за нови първенства, но вече в новата спортна зала "Арена Бургас". Надявам се в бъдеще да продължавате да ни помагате, доказвайки че доброволчеството е кауза, която изгражда будни и активни млади хора", заяви кметът Димитър Николов.

Петър Драгоев със сребро и бронз от световното по Тай Чи в Бургас

Учениците получиха сертификати за труда си и ваучери за двама за едногодишни безплатни тренировки в клуб "Бей Син". "Вие сте елита на младите хора в Бургас. Вие сте интелигентни и неуморни. В младежката олимпиада в Найджин имаше по-малко доброволци, отколкото на състезанието в Бургас.

Благодаря Ви за всичко. Пожелавам ви да сте здрави и силни и всеки един от вас да се реализира в Бургас", заяви Стефан Колев. Престижният форум се проведе преди месец и бе организиран от Българската федерация по уши и бургаския клуб "Бей Син" с подкрепата на Община Бургас.