Над 3600 бебета са проплакали в бургаските болници
Над 3600 бебета са проплакали в бургаските болници / netinfo

Над 3600 бебета са проплакали в бургаските болници през изминалата година, стана ясно навръх Бабинден. Ръст на ражданията отчитат УМБАЛ Бургас, МБАЛ "Бургасмед" и УМБАЛ "Дева Мария".

"Повишената раждаемост и наблюдаваната тенденция все повече жени от други области да предпочитат Бургас са по-добрите условия,които предлага градът и наличието на две университетски болници",смята кметът Димитър Николов.

Възходяща тенденция се наблюдава и в първия месец на 2017г. Специално за Деня на родилната помощ, зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян присъства на тържествата по този повод в трите здравни заведения и поздрави всички акушери, гинеколози и неонатолози и от името на кмета Димитър Николов.

"Още повече бебета да проплачат в ръцете ви тази година.Това означава още млади бургазлии.Позволете ми на днешната дата да изкажа своята признателност към Вашия труд, благодарение на който на бял свят идва новият живот",пожела на всички празнуващи днес кметът Николов.

Ритуалът за Бабинден бе спазен навсякъде, като акушерки или млади родилки измиха ръцете на началниците на родилните отделния - на д-р Снежана Ризова в "Бургасмед", на д-р Антонио Душепеев в УМБАЛ Бургас и на д-р Валентин Ирмов в УМБАЛ "Дева Мария".

"През Вашите ръце за първи път минава най-ценното за семейството, града ни и цялата нация - децата. Вие имате най-светлия мотив да обичате професията си, защото съпреживявате най-голямото чудо - даряването на нов живот", заяви в приветственото си слово зам.-кметът по здравеопазване Лорис Мануелян. Той бе придружен по време на визитата си от директора на Дирекция "Социални дейности, здравеопазване и спорт" в Община Бургас Мая Казанджиева.