На 25 март връчват наградата “Христо Фотев”
На 25 март връчват наградата “Христо Фотев” / netinfo
На 25 март връчват наградата “Христо Фотев”
27325
На 25 март връчват наградата “Христо Фотев”
  • На 25 март връчват наградата “Христо Фотев”

Носителят на наградата от Националния поетичен конкурс „Христо Фотев” ще бъде определен на 25 март тази година.  Пет са номинациите за приза, обявиха организаторите днес.   Това са Аксиния Михайлова от София за стихосбирката „Най-ниската част на небето”, Валери Станков от Варна за „Аз съм светлия мъж от безкрая”, Владимир Левчев също от София за „Любов и смърт”, Елица Мавродинова от  Кърджали за  „Търг за ореоли” и бургазлията Росен Друмев за „Армада”.

Във второто издание на Националния конкурс за поезия „Христо Фотев” се включиха 97 автора със 124 книги. Те бяха оценявани от жури в състав: Ваньо Вълчев – поет, Митко Новков – Сдружение на българските писатели, Георги Ингилизов – Съюз на българските писатели, Соня Георгиева – председател на комисията по култура в Общинския съвет, победителят в първия конкурс „Христо Фотев” Тома Бинчев.

Конкурсът е за издадени поетични книги и приключва на рождения ден на Христо Фотев – 25 март. Носителят на националната награда ще бъде обявен точно на тази дата на специална церемония от 18 часа в обновената зала на Младежкия културен център.

Преди церемонията по награждаването, от 16 часа бургазлии ще могат да почетат паметта на Христо Фотев при неговия паметник в Морската градина, където ще бъдат положени цветя.

Чуйте още от организаторите на конкурса в звуковия файл: