/ / ThinkStock/Getty Images
Тялото на 39-годишен мъж, починал след усложнения при респираторно заболяване, беше изпратено за аутопсия отделението по съдебна медицина в УМБАЛ-Бургас. Експертите ще установят има ли основания да се счита, че смъртта е настъпила след тежка пневмония, развита като усложнение на грипна инфекция или причината е друга.

Мъж почина след усложнения от грип в Пазарджик

Първоначално той бил приет за лечение в МБАЛ-Поморие, но по спешност е преместен в Инфекциозното отделение на бургаската болница. Въпреки усилията на медиците, състоянието му се влошило скоротечно, той изпаднал в кома и починал.

Заради грипа: Трима починаха от съдови усложнения, други трима - на вентилация в интензивното

„Не е доказано че това е грип. Всички тестове, извършени до момента, отхвърлят това. Все пак очакваме резултатите от аутопсията“, съобщиха пред Дарик-Бургас от пресслужбата на университетската болница

Според медиците, пневмонията е най-честото усложнение на грипа. Тя невинаги протича по толкова тежък начин, но около 5% хората с грип развиват форма на пневмония. Специалистите коментират, че Епидемията тази година има по-малка интензивност, но пък процентът на усложненията е по-висок. „Грипът не трябва да бъде подценяван”, казват медиците.