/ ThinkStock/Getty Images
Грипът настъпва в страната, епидемия е обявена от днес и в областите Варна и София, спират се учебните занятия. От вчера в грипна епидемия е област Добрич.
 
МОН: Пропуснатото в грипната ваканция ще се наваксва

Грипна епидемия е обявена вече в 11 области. След препоръка от здравните власти до петък включително са затворени училищата в Пловдив. Близо 600 учебни заведения в страната са във ваканция заради епидемичната обстановка.
 
В Пловдив, Варна и София-област грипната епидемия е обявена от вторник, 22 януари. За София-област ще е в сила до 27 януари, а за Варна - до 29 януари, включително.
 
Дете почина от пневмония, развита след грип

Вчера в Благоевград 5-годишно детенце почина след усложнения от грипа и развиване на пневмония. Детето е било прието в реанимацията в неделя.
 
Здравните експерти препоръчват, за да се намали рискът от заболяване, да се ограничат социалните контакти и избягване на събирането на много хора в затворени пространства. Болните с висока температура и други признаци на грип да не провеждат самолечение. При наличие на симптоми за грип да посещават личните си лекари и да не ходят болни на работа.
 
Близо 600 училища и детски градини остават затворени заради грипа

До второ нареждане се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации.