/ ThinkStock/Getty Images
Днес обявиха грипна епидемия в Пловдив и Добрич. Така областите в плен на заразата станаха десет. Това са още Перник, Пазарджик, Смолян, Стара Загора, Ямбол, Бургас, Шумен и Силистра.

От утре
се обявява грипна епидемия още в Софийска област и на територията на област Варна, съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването.

Учебните занятия в Софийска област се преустановяват за периода 22-27 януари, а във Варна от 22 до 29 януари.

До второ нареждане се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в болниците, плановите операции и профилактичните имунизации.

Близо 600 училища и детски градини остават затворени заради грипа
 
В още близо 600 училища и детски градини днес са преустановени учебните занятия, съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката (МОН).

До 22 януари включително е удължена грипната ваканция в 137 училища в област Бургас, в 120 училища в област Стара Загора, и в 65 училища в област Шумен. В област Пазарджик са затворени 122 училища, както и 60 в област Смолян. В област Ямбол до 23 януари също няма да учат 43 училища, а в област Перник - 40.
 
От днес на обяд до петък включително се обявява и грипна ваканция във всички училища на територията на цялата Добричка област. В петък Регионалният щаб ще заседава отново, за да вземе решение за идната седмица.

Ето кои хора по-често боледуват от грип
 
И пловдивските ученици излизат в грипна ваканция. От утре 22 януари до петък 25 януари децата няма да ходят на училище. Това съобщи заместник-кметът Стефан Стоянов.