/ Thinkstock/Getty Images
Пикът на грипната епидемия у нас все още не достигнат
В 593 училища и детски градини днес са преустановени учебните занятия, съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката (МОН).
 
До 22 януари включително е удължена грипната ваканция в 137 училища в област Бургас, в 120 училища в област Стара Загора, и в 65 училища в област Шумен. В област Пазарджик са затворени 122 училища, както и 60 в област Смолян. В област Ямбол до 23 януари също няма да учат 43 училища, а в област Перник - 40.
 
Още нещо за детския имунитет

В област Варна по предписание на Регионалната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве (РИОКОЗ) няма занятия в две училища - "Св. Климент Охридски"  в с.Кичево, община Аксаково, и в училище "Васил Левски" в с.Поляците, община Дългопол.
 
В две учебни заведения в община Самоков също не се провеждат учебни занятия днес - Обединено училище "Неофит Рилски" и училище "Отец Паисий".
 
В 113-то училище "Сава Филаретов" в София, поради прекъсване на електрозахранването в района също няма да има учебни часове.
 
Продължават да не се провеждат занятия в детска градина "Детелина" в с.Черно поле, област Видин.
 
В седем области у нас е обявена грипна епидемия

Пикът на грипната епидемия у нас все още не достигнат
, съобщи директорът на Националния център по заразни и паразитни болести д-р Тодор Кaнтарджиев. Повече ще боледуват млади хора в трудоспособна възраст. Предстои разпространението на грипа в повечето области и за това трябва да се усилят личните мерки, предупреди специалистът.
 
Последните данни показват, че от грип в момента боледуват около 100 000 души. Миналата година по това време броят на заразените е варирал между 200 000 и 400 000 на седмица.
БГНЕС