Полицията задържа шофьор на автомобил с великотърновска регистрация, управлявал след употреба на наркотици.
Полицията задържа шофьор на автомобил с великотърновска регистрация, управлявал след употреба на наркотици. / Снимки: Лалка Димитрова
МВР излезе на мащабни акции срещу рисковите шофьори. В този час тече специализирана операция по цялото Южно Черноморие. Полицейски постове са поставени на възловите пътни артерии на юг от Бургас. Проверките са масови.

акция КАТ
netinfo

Само в рамките на по-малко от половин час в Приморско, униформени заловиха трима шофьори-единият – за управление на моторно превозно средство след злоупотреба с амфетамини и метаамфетамини, вторият – неправоспособен водач, третият- управлявал микробус с 0.70 промила алкохол в кръвта. Това видя репортер на "Дарик"- Бургас.

акция КАТ
комисар Неделчо Рачев

В момента полицаи проверяват щателно всяко кътче от автомобила на шофьора, дръзнал да застане зад волана надрусан. „Това е стандартна процедура”, каза началникът на сектор „Охранителна полиция” комисар Неделчо Рачев, който също е на мястото.

акция КАТ
netinfo

Водачът е задържан за 24 часа, а колата му щателно се инспектира за наличие на наркотични вещества. Униформени свалят и регистрационните номера на пияните шофьори. Операцията продължава.Това е само началото, каза комисар Рачев.

акция КАТ
netinfo