Министър Петков: Направено е всичко за спасяването на хората от пожара
Министър Петков: Направено е всичко за спасяването на хората от пожара / netinfo

Цялата техника е изведена практически веднага и да се каже, че има забавяне е некоректно към служителите и към организацията която беше направена за спасяването на хората .Това каза днес в Бургас министъра на вътрешните работи Румен Петков по повод вчерашния голям пожар в Бургас, при който загинаха две жени.
Друг е въпросът, че техниката е недостатъчна и до голяма степен е амортизирана – каза министър Петков. И допълни че , липсват лични предпазни средства за пожарникарите, служителите на полицията също не разпологат с такива за използване в подобни кризисни ситуации. Вчерашния ден бе демонстрация на героизъм от тези хора и това което те направиха заслужава дълбок поклон, защото спасиха над 40 човешки живота- каза вътрешният министър. Той допълни , че разчита на съдействието на Областна управа и готов на разговори с бизнеса и представителите на местната администрацията с цел обезпечаването на най- необходимото за полицията.
Създадената е специална комисия за разследване причините за пожара на сградата на РИОКОЗ. Вътрешният министър съобщи , че ще бъдат наградени полицаите активно участвали в акцията вчера. По –рано той посети в болницата полицаят от първо РПУ Диян Лазаров , който беше приет в реанимация след като нееднократно беше влизал за извежда хора от сградата без самията той да е имал лични предпазни средства.
Минисър Петков е днес в Бургаски регион и по повод откриването на сградата на полицейския участък в Несебър и тази на новото РПУ в Камено.