Александър Георгиев е шампион по плуване
Александър Георгиев е шампион по плуване / netinfo
11-годишният бургаски състезател стана републикански шампион
11-годишният Александър Георгиев от СК "Акулите", стана републикански шампион на България по плуване, грабвайки златото в дисциплината 50 метра свободен стил. Отличният плувец и възпитаник на Математическата гимназия в Бургас изтласка конкуренцията като преплува дължината за 29:23 секунди по време на Държавното лично и отборно първенство по плуване „Весел Делфин“.  В конкуренция с 52 отбора от цялата страна, Александър заслужено застана на почетната стълбица с един златен два сребърни и един бронзов медали. 

Нови отличия за малкия Александър Георгиев

Бургаският състезател стана вицешампион за 2017 година в дисциплините 100 метра гръб и 100 метра свободен стил и се нареди трети в състезанието за 200 метра свободен стил.
Мащабното събитие за възрастова група 10 и 11 години се проведе през уикенда във Варна. В него се включиха 420 състезатели, от които 221 момчета и 199 момичета. Те премериха сили на закрития 25-метров плувен басейн към НСБ „Спортпалас“. 
В отборната надпревара Александър се представи достойно, а СК "Акулите" се завърна от Варна с титлата вицешампион в щафета 4*50 свободен стил. 

Александър Георгиев отвя плувци от шест държави на състезание в Скопие


Това е пореден успех за Александър Георгиев, който от 6-годишна възраст представя достойно клуба и града си по време на регионални, национални и международни състезания по плуване. Старанието и знанията му пък бяха причина да влезе и сред отличените в годишната церемония "Ученик на годината" през 2015 на Община Бургас. 

Бургаска гордост: 9-годишен плувец с 4 златни медала от Национален турнир