Нови отличия за малкия Александър Георгиев
Нови отличия за малкия Александър Георгиев / netinfo

9-годишният Александър Георгиев от училище „Братя Миладинови" получи поредно признание за постиженията си в навечерието на Никулден.
Малкият плувец е сред отличените 500 изявени бургаски ученици за постижения през 2015 година.

На официална церемония в атриума на Бургаския свободен университет Александър Георгиев получи лично от кмета на Бургас - Димитър Николов поздравления и грамота. Той бе сред наградените в категория „начално образование" за висок успех и отличното му представяне на олимпиади по български език и регионални и национални състезания по математика. На празничното събитие присъстваха хиляди роднини и приятели на наградените деца и младежи.
Възпитаникът на СК „Акулите" - Бургас, вече има зад гърба си редица медали и отличия и в областта на спорта.
Само преди две седмици Александър защити добрия имидж на училището си като заедно със съотборниците си, завоюва златната купа за ОУ „Братя Миладинови". Той стана и победител в индивидуалните надпревари в състезанията за 25 метра гръб и 25 м кроул при плувците.
В края на август т.г. Георгиев се завърна от Националния турнир по плуване в Русе с четири златни и един бронзов медала при състезания с участници от десетте най-силни юношески отбори в страната.