7-годишните Летисия и Кристиян станаха първи в две възрастови групи
7-годишните Летисия и Кристиян станаха първи в две възрастови групи / netinfo
Най-престижният форум по спортни танци събра над 200 двойки от страната и чужбина
Малки бургаски танцьори изумиха публиката по време на най-престижния форум в спортните танци международния турнир "Купа Бургас".
Първо място в две възрастови групи при децата и златото обраха 7-годишните Летисия Пискова и Кристиян Койчев.
Двамата талантливи артисти са възпитаници на клуб по спортни танци "Бургас 1975" с треньор Траяна Зелямова. Малката Летисия тренира активно вече две години и е възпитаничка на музикалното училище в Бургас "Проф. Панчо Владигеров".
Въпреки сериозната конкуренция те заеха челното място в категорията до 9 години, където се представиха с "джайв" и "ча-ча".  Скромната им възраст не попречи да се справят блестящо и с "румба" и с "ча-ча" сред по-големите, в категория до 11 години, обирайки овациите на публиката, а в последствие и високите оценки на журито.
Над 200 състезателни двойки от елитните български клубове и от 18 държави се включиха в 33-то издание на престижния форум. 
По традиция "Купа Бургас" ще се проведе в зала "Младост". Турнирът е кръг от WDSF Open. Участие взеха топ двойки от Малта, Русия, Латвия, Германия, Италия, Кипър, Турция , Гърция, Сърбия, Румъния , Естония, Азербайджан , Сан Марино, Испания, Молдова, България и др.
"Купа Бургас" се  журира от 13 съдии от 13 страни-членки на WDSF /Световната организация по спортни танци/.
"Купа Бургас" е изключително елитно и оспорвано състезание, което  осигурява на участващите двойки изключително висок брой точки за Световната ранг листа.
То се организира от КСТ "Бургас1975", Българска федерация по спортни танци и Община Бургас.
 

 

Публикувахте от Дарик Бургас в 2 юни 2018 г.